- Autor: Lucie02
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 200 |
Mrkev | 100 |
Cuketa | 150 |
Kedlubna | 100 |
Česnek | 10 |
Zázvor | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 3 |
Dochucovadla:
Sůl, kořenící polévkovou směs bez zbytečných přísad a shoyu omáčka
Energetická hodnota celkem: 1461 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 23,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 731 kJ
Bílkoviny (g): 25.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 11.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Kuřecí prsa pokrájíme na nudličky, vložíme do misky, jemně osolíme, přidáme kořenící polévkovou směs bez glutamátu aj. zbytečností a na závěr zakápneme Shoyu omáčkou. To samé uděláme se zeleninkou. Zeleninu na nudličky buď nakrájíme, já používám hrubé struhadlo. Na pánvi rozpálíme lžičku až dvě oleje. Řepkový je na teplou kuchyni mnohem lepší než olivový. Prudce osmahneme maso, sundáme z pánve a orestujeme zeleninu. Maso vrátíme na pánev k zelenince, lehce prohodíme a odstavíme z plotny. Jako přílohu doporučuji skleněné nudle, rýži, bulgur a další dobrůtky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.